Τι να μην γράφουμε στα social media για την εγκυο φίλη μας



Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας σε κάθε τομέα. Η είδηση της εγκυμοσύνης μίας γυναίκας γίνεται πολλές φορές status ή tweet και δέχεται δεκάδες κοινοποιήσεις, likes και retweets. Προσέχετε, όμως, τι γράφετε για να μην προσβάλετε κανέναν.

ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ
Μόνο η ίδια η εγκυμονούσα έχει δικαίωμα να αποκαλύψει κάτι τόσο προσωπικό. Μπορεί να είστε καλές φίλες και να γνωρίζετε κάτι παραπάνω από εκείνα, που έχει δημοσιεύσει στον τοίχο της. Αν δεν το κάνει πρώτη, μείνετε στις λέξεις «μωρό», «μπιζέλι», «σποράκι» ή οτιδήποτε άλλο δεν θα είναι… αποκάλυψη.

ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Το ίδιο ισχύει και με το όνομα. Μπορεί αυτό, που έχετε ακούσει εσείς να είναι η πρώτη της σκέψη, μπορεί να μην είναι η τελική της απόφαση ή μπορεί ακόμα να θέλει για κάποιους λόγους να το κρατήσει έκπληξη σε ορισμένους. Μείνετε, λοιπόν, στο «μωρό» και αφήστε τα ονόματα.

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Αν συνοδεύετε, για παράδειγμα, την εγκυμονούσα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις, μην κάνετε tag το όνομα και την τοποθεσία. Αμέσως οι διαδικτυακοί φίλοι της θα σπεύσουν να ζητούν λεπτομέρειες για τον λόγο της επίσκεψης, κάτι που η άμεσα ενδιαφερόμενη μπορεί να μην θέλει.
Άλλο παράδειγμα; Σας ζητούν να κρατήσετε για λίγο το βρέφος, ώστε να πάνε μια βόλτα, μην τυχόν και βάλετε κανένα status του στυλ: «εδώ κάνω baby sitting στο Νικόλα της Γιάννας, για να πάει για ποτό…» Σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή των άλλων.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χωρίς την έγκριση της μητέρας, φωτογραφίες της ίδιας ή του νεογέννητου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δημοσιεύετε εσείς πρώτοι στα social media. Να θυμάστε ότι πρόκειται για εμπειρίες ζωής, κάποιων άλλων όμως και αυτό σημαίνει ότι εκείνοι έχουν και τον πρώτο λόγο. Μπορείτε να συγχαρείτε τους γονείς, αλλά λακωνικά (εάν δεν έχουν προβεί εκείνοι σε ανακοινώσεις).